Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

«Ένα καλό όνομα»… Έχουμε για τον «Ντερβίση» των Σκοπίων… Που θέλει για τον κήπο του… Έκταση ενός μικρού κήπου καταλαμβάνουν τα Σκόπια στα γεωγραφικά

Ένα καλό όνομα»… Έχουμε για τον «Ντερβίση» των Σκοπίων… Που θέλει για τον κήπο του… Έκταση ενός μικρού κήπου καταλαμβάνουν τα Σκόπια στα γεωγραφικά Βαλκάνια…

«ΞΥΠΟΛΗΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ»

Έτσι πρέπει να ονομαστούν, όνομα που τους πάει γάντι, αφού τίποτα στον «κήπο» τους δεν τους ανήκει, ένα συνονθύλευμα εθνικοτήτων πειναλέων που είναι, έχει εδώ και πάρα πολύ καιρό ξεπουληθεί, αυτό το «νανοκρατίδιο» -που δεν θέλει να το λέμε έτσι ο «Αλβανός»- στην Ελλάδα! Και σε κατάσταση μη αναστρέψιμη.
Αλλά η Ελλάδα, συναλλάσετε μαζί του, ως να επρόκειτο για τη μεγαλύτερη υπερδύναμη στον κόσμο! Δεν είναι χάρμα;
Αν η Ελλάς, κλείσει τα σύνορα για δυο μέρες σ’ αυτούς τους πεινασμένους, εκεί μέσα, ή θα φάει ο ένας τον άλλον, ή θα πεθάνουν της πείνας όλοι τους, από ασιτία!
Κι αυτό εμείς, στο… ιεραποστολικό έργο που ασκούμε για την «ανασυγκρότηση των Βαλκανίων», δεν τους δώσαμε ποτέ, ηχηρώς, να καταλάβουν!
Θα μου πείτε τώρα… «Ξυπόλητο Τάγμα»… Δεν ακούγεται κάπως, γελοίο;

Ακριβώς! Έτσι, είναι. Γελοίο. Γελοίο διότι, εδώ έχουμε να κάνουμε με τέτοιες γελοιότητες στην υπόθεση, που άλλες, πολύ πιο μεγάλες γελοιότητες, οποιασδήποτε μορφής, ωχριούν μπροστά τους! Στο γελοίο εδώ οι πάντες, υπερέβησαν τους εαυτούς τους.

Η πρώτη γελοίοτης στην υπόθεση των Σκοπίων, είναι ο ίδιος ο κ. Νίμιτς. Ένας «πραματευτής», και όχι διαπραγματευτής που αρέσκονται να τον ονομάζουν κάποιοι, ένα ανιστόρητο και άβουλο πράμα των ΗΠΑ, του οποίου το όνομα παραπέμπει και σε σλαβική καταγωγή. Και το οποίο μας έρχεται, λίγο, αν όχι πάρα πολύ, και εξ ουρανόθεν! Να λύσει ή να μεσολαβήσει σε ένα πρόβλημα, το οποίο ουδόλως γνωρίζει η αφεντιά του -τέτοιος ανιστόρητος που είναι, είναι γνωστές οι δηλώσεις του, μην τις ξανά γράφουμε και γινόμαστε βαρετοί- και που εξυπηρετεί μόνον, τα συμφέροντα των «αμερκανών» αφεντικών του. Γι’ αυτό, όχι δεν θα έπρεπε να κάθεται διαπραγματευτής σε μία τράπεζα ανάμεσα στις δυο πλευρές, αλλά να είχε αποπεμφθεί από αυτήν, ακόμα και κλοτσηδόν! Τουλάχιστον από την Ελληνική πλευρά.
Διαπραγματευτής στην υπόθεση, εφόσον έπρεπε να είναι κάποιος ουδέτερος, υποτίθεται, αυτός θα έπρεπε να είναι Ευρωπαίος. Ο οποίος δυστυχώς, όνειδος και αίσχος της πολιτισμένης Ευρώπης, δεν υπάρχει, πουθενά! Είναι απών!

Η δεύτερη γελοιότης στην υπόθεση των Σκοπίων, είναι το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Το οποίο, το ίδιο έπεσε μέσα σε μία τρύπα από ακαθαρσίες που άνοιξε, εδώ και δεκαετίες. Με τους λαχανοπώλες διπλωμάτες όλα αυτά τα χρόνια που εγκατέστησε, ενόσω ήταν κυβέρνηση της Ελλάδος το Πασόκ.
Να μη το ξεχνάει κανείς αυτό, το Πασόκ μέσα σε μία σειρά άλλων καταστροφικών μέτρων που πήρε κατά τη διάρκεια της διακυβερνήσεως της χώρας από την ηγεσία του, ήταν και η καταστροφή της Ελληνικής διπλωματίας.
Μπορεί να ακούγονται και λίγο αόριστα όλα αυτά, επειδή όμως έχουμε κάποια χρόνια στην πλάτη μας, και επειδή κάποια γεγονότα τα ζήσαμε «λάιφ» που λέει κι ο ανεψιός μου, δεν θα μπούμε στον κόπο να τα αναλύσουμε περαιτέρω, οι αγαπητοί και φίλοι αναγνώστες, αν θέλουν να μάθουν περισσότερα, μπορούν να ανατρέξουν σε παλιότερες γραπτές πηγές, ακόμα και σε σελίδες ειδήσεων των ημερησίων ή περιοδικών εφημερίδων. Εμείς, ούτως ή άλλως, και αν είχαμε την καλή διάθεση να τα ξαναγράψουμε, δεν θα μας έφταναν δεκάδες σελίδες χαρτιού, όχι τέσσερις ή οκτώ, που διαθέτουμε σε κάθε τεύχος μας.

Η τρίτη γελοιότης, είναι η θέση των ελληνικών κομμάτων. Τα οποία σκυλοβρίζονται, και πετροβολώντας το ένα το άλλο, έχοντας πλήρη άγνοια στο θέμα τα περισσότερα στελέχη τους, που βγαίνουν να μας πληροφορήσουν. Αμόρφωτα, αστοιχείωτα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία! Νεαρά άτομα που είναι, γνωρίζουν το γεγονός, πιθανώς, από τα… «Κλασικά εικονογραφημένα».
Μήπως, άραγε, μπορεί να θυμηθεί κάποιος, ποιος ήταν υπουργός Μακεδονίας-Θράκης για μεγάλο χρονικό διάστημα, όταν το Πασόκ έγινε εξουσία μετά το 1981; Τον θυμάται κανείς εκείνον τον γελοίο, γραφικό τύπο, ηλεκτρολόγο;
Αν ναι, τότε θα καταλάβει και γιατί; παραπάνω αναγράψαμε για την καταστροφή της Ελληνικής διπλωματίας, ευθύνεται πέρα για πέρα το Πασόκ!
Εμείς εδώ δεν παρελθοντολογούμε, δεν έχουμε καμία ανάγκη να το κάνουμε, ούτε μέσω αυτού, να κερδίσουμε καμία ψήφο! Ανατρέχουμε σε πρόσφατα ιστορικά γεγονότα, γιατί πιστεύουμε ότι στην άσκηση της διπλωματίας, όταν γίνει ένα κακό σε μία προηγούμενη στιγμή, άλλα μύρια έπονται! Και την αποτυχία των προηγουμένων, δεν μπορεί, σε καμιά περίπτωση, να την κληρονομήσουν οι επόμενοι!

Το είχαμε γράψει και παλιότερα, το ξαναγράφουμε και τώρα. Το Σκοπιανό ή κατ’ άλλους «Μακεδονικό ζήτημα», είναι το εξώγαμο παιδί της «ερωτικής σχέσεως» του Τίτο, με τους Έλληνες κομμουνιστές του παραπετάσματος. Τους οποίους φιλοξένησε επί σειρά ετών, και ως «πολιτικούς εξόριστους» στην κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία. Τον «παράδεισο-κράτος» της Ευρώπης, την «υπερδύναμη των Βαλκανίων» που μας παρουσίαζαν μοντέλο τα συντρόφια στην Ελλάδα, για δεκαετίες!
Το τι υπερδύναμη ήταν, και τι «μοντέλο» αποδεικνύεται πασιφανέστατα σήμερα, από την κατάντια της, αυτό είναι άλλη ιστορία!
Για να μην το αφήσουμε όμως, έτσι αόριστα να πλανάται κι αυτό, λέμε η προσπάθεια των Ελλήνων κομμουνιστών, με τη στήριξη του πρώην μεγάλου ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας -άλλο κάρο με πατάτες- να ανακτήσουν εκ των έξω, τη χαμένη υπόθεση γι’ αυτούς «Κυβέρνηση της Ελλάδος» που έχασαν στο συμμοριτοπόλεμο του 47-49. Όταν διάλεγαν οικιοθελώς, και το δρόμο της αυτοεξορίας. Και αν είχε τελεσφορήσει η προσπάθεια τότε, σήμερα η Ελλάς θα ήταν μια πρώην κομμουνιστική χώρα των Βαλκανίων, θα είχε ακριβώς την ίδια τύχη, που έχουν όλες οι άλλες χώρες της χερσονήσου, που είχε η πρώην Γιουγκοσλαβία της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου.

Η τέταρτη γελοιότης είναι του Ελληνικού τύπου. Και δη του Αθηναϊκού. Των γλοιωδών συντακτών της αμερικανικής «Σία», επίπεδου «Φακέλων». Ο οποίος δεν διέπεται και από ίχνος ψυχραιμίας, αυτοκριτικής, κάποιες φορές και από ίχνος εθνικής συνειδήσεως. Ή του κακού που μπορεί να προξενήσει (στη δημοσίευση του απορρήτου εγγράφου), στο κυνήγι της αστείας ειδήσεως-επικαιρότητος, αφού τα άρθρα του ή τα ρεπορτάζ του που κάνει, δείχνουν και μιαν ανεξήγητη στάση, σα να ’ναι πληρωμένος από τους εχθρούς της Ελλάδος! Ή μια ηττοπάθεια εσκεμμένη, που αν δεν μεγαλοποιεί το όλο γελοίο θέμα, γκαρίζει ασύστολα προκειμένου οι συντάκτες του δια της οχλοβοής, να εντυπωσιάσουν το χαζοχαρούμενο κοινό των «παραθύρων» που τους παρακολουθεί, να κερδίζουν τις εντυπώσεις.
Πόλεμος εντυπώσεων, είναι το Σκοπιανό για τα αθηναϊκά «ΜΜΕ», τα οποία φαίνεται να αγνοούν, όχι κατά που πέφτει ή «Άνω Μακεδονία», αλλά και κατά που πέφτει η ίδια, η γενέτειρα Μακεδονία.

Η Πέμπτη γελοιότης, είναι οι εκδηλώσεις των ταλαιπώρων Σκοπιανών. Οι οποίοι στη σύγχυση τους και την αμηχανία τους, που τους δημιουργεί η πανσπερμία τους, αλλά και γνωρίζοντας πολύ καλά, η μικρή ομάδα των «ψευτομακεδόνων» την καθαρώς σλαβική τους καταγωγή -οι άλλες εθνότητες που υπερτερούν συντριπτικά μέσα στα Σκόπια είναι Αλβανοί, Σέρβοι, Τούρκοι, Βούλγαροι, αλλά και μεγάλη μειονότητα Ελλήνων στα νότια- μιλώντας και μια καθαρά βουλγαρική γλώσσα, με την ίδια ευκολία που σήμερα αυτοαποκαλούνται «μακεδόνες», αύριο ή μεθαύριο, αν χάσουν το παιχνίδι ζαλισμένοι -που θα το χάσουν- μπορεί να θέλουν να αυτοαποκαλεστούν, και απόγονοι των στρατιωτών του… μεγάλου Ναπολέοντα!

Και η έκτη, ευτυχώς, όχι γελοία αυτή, περίπτωση, είναι η θέση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο οποίος με πλήρη νηφαλιότητα αλλά και σκεπτικισμό, μόλις πριν λίγες μέρες από τα Γιάννενα, αναγκάστηκε να θυμίσει στους ΠΑΝΤΕΣ -επί τέλους- ότι υπάρχει και Ελληνικός στρατός! Αυτός που ποτέ δεν θέλησε οικιοθελώς ή ενσυνειδήτως να υπηρετήσει όλη η «ριψάσπιδη αριστερά» στην Ελλάδα.
Το ΝΑΤΟ είναι μια καθαρά στρατιωτική, και όχι πολιτική ή εμπορική, οικονομική συμμαχία, είπε ακόμα ο κ. Κάρολος Παπούλιας.
Είναι αυτό που, ως φαίνεται η γελοία ελληνική εξωτερική πολιτική, το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και το υπουργείο Εθνικής αμύνης -ο Πρόεδρος αυτό έκανε, καπέλωσε με τις δηλώσεις το υπουργείο Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης- δεν έκανε ποτέ μνεία στους «αμερκανούς» της Αλεξάνδρας «πραματευτές», οι οποίοι θέλουν άρον-άρον να βάλουν τα Σκόπια μέσα στο ΝΑΤΟ, αντικαθιστώντας και τον Ελληνικό στρατό(;), με την σκοπιανή «Αρμάδα» που εδρεύει σ’ έναν… παραπόταμο-ξεροπόταμο του Αξιού, κοντά στο Κουμάνοβο! Τόσο γελοία είναι τα πράγματα! Θέλο
υν εν ολίγοις, και λιανά, αντάλλαγμα έδαφος οι «αμερκανοί» να εγκαταστήσουν τ
ους πυραύλους τους, οι οποίοι στόχευαν και θα στοχεύουν ασυζητητί τη «Μόσχα», η ευρωπαϊκή αντιπυ
ραυλική ασπίδα του Ιράν είναι η μεγαλύτερη μπούρδα που έχει ακουστεί, των τελευταίων δεκαετιών! Τους πυραύλους που διώξαμε εμείς (βάσεις), ή οι Ιταλοί, ή ακόμα-ακόμα, και οι Τούρκοι.

Αυτό το τελευταίο γελοίο θα το διαβάσετε και
σε μια πρόσφατη συνέντευξη ενός Αμερικανού αξιωματούχου στην «Καθημερινή», ο οποίος ειρωνεύτηκε όσο κανείς άλλος το «Ξυπόλητο Τάγμα των Βαλκανίων», που έστειλε προθύμως «στρατιωτική δύναμη» στον «Μπράνκα Λεόνε» (Μπους), στις πρόσφατες, αλλά και τις παλιότερες Επιχειρήσεις του Κόλπου, εναντίον ΟΛΩΝ των Αράβων! Όχι μόνον του Ιράκ!..

Νομίζω, όμως, ότι κάπου εδώ, πρέπει να σταματήσουμε και εμείς να ασχολούμαστε μ’ αυτήν την γελοιότητα, γιατί αν δεν το κάνουμε, κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε, ακόμα πιο γελοίοι, όλων αυτών των γελοίων που ασχολούνται!..
<Χ>

Δεν υπάρχουν σχόλια: