Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

ΑΚΥΡΩΣΤΕ ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΤΗΣ "ΠΟΥΓΟΥΔΟΥΜΟΥ"

Οχι άλλες γλυκανάλατες και ανούσιες δηλώσεις, από τη μουδιασμένη και παράλυτη Ελληνική διπλωματία... Ο Ελληνικός λαός, δε μασάει... Το “Ξυπόλυτο Τάγμα των Βαλκανίων”, πρέπει να πληρώσει σκληρά για τις δυο γκάφες του που έκανε, τη μία με το “Αεροπλάνο”, και την άλλη με την “Εθνική μας Ομάδα”. Η Εξωτερική πολιτική δεν είναι Ιεραποστολή, είναι Πόλεμος. Και όσοι παίζουν με τη φωτιά, καίγονται… Σε μια πρώτη ενέργεια... Αφού δεν την αναγνωρίζεται...

ΑΚΥΡΩΣΤΕ ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ
ΤΗΣ “ΠΟΥΓΟΥΔΟΥΜΟΥ”

«Πουγουδουμού»!.. Είναι ένα πολύ καλό όνομα για τους απάτριδες των Βαλκανίων, και πολύ τους είναι. Όσες χώρες και αν τους αναγνωρίσουν, αν δεν τους αναγνωρίσουμε εμείς, θα είναι εσαεί κάλπικοι και απάτριδες... Να σταματήσουν τα Ελληνικά ΜΜΕ να μεταδίδουν εκτενείς δηλώσεις των «Γύφτων», η μη μόνον επιγραμματι-κες, είναι η καλύτερη διαφήμιση που τους κάνουμε, αν δεν ήμασταν εμείς, θα τους ήξερε μόνον η Πρίστινα και η … Ζουαζηλάνδη.
Παρακάτω σας δίνουμε τις δηλώσεις της Υπουργού μας των εξωτερικων Ντόρας Μπακογιάννη, από την πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ των Βρυξελλών»
Προειδοποίηση προς την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να προχωρήσει σε αλλαγή πλεύσης, ώστε να βρεθεί ως τον ερχόμενο Απρίλιο αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της οριστικής ονομασίας της γείτονος, απηύθυνε από τις Βρυξέλλες η Υπουργός Εξωτερικων Ντόρα Μπακογιάννη η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα, η Ελληνίδα Υπουρ-
γος δήλωσε:
“Ναι μεν όλα τα κράτη - μέλη της Ατλαντικής Συμμαχίας επιθυμούν να υπάρξει επιτυχής πορεία της Κροατίας, της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ, τίποτα όμως, δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο... Η κυβέρνηση των Σκοπίων θα πρέπει να καταβάλει “εργώδεις” προσπάθειες για να ανταποκριθεί στους ορους και τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Ατλαντική Συμμαχία, για να δεχθεί νέα κράτη-μέλη... Η έγκαιρη, αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος, αποτελεί ουσιώδη και αναγκαία προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Η, έως τώρα, στάση της κυβέρνησης των Σκοπίων, όπως εκδηλώνεται με σειρά αντιπαραγωγικών ενεργειών και αποφάσεων αδιαλλαξίας και αλυτρωτικής λογικής, πλήττει τις σχέσεις της καλής γειτονίας και εμποδίζει τις προοπτικες οικοδόμησης συμμαχικών σχέσεων...
Η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, θα πρέπει να λαβει πολιτικές αποφάσεις, “ανάλογης γεναιότητας με αυτές που έχουμε λάβει στην Ελλάδα ώστε να υπάρξει αλλαγή πλεύσης...
τώρα είναι η στιγμή για επίλυση ζητημάτων που η διαιώνισή τους έχει αρνητικό αντίκτυπο στην περιφερειακή συνεργασία και ασφάλεια.
Από τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικων των Σκοπίων, συγκρατώ μόνον το σημείο της δηλωσης στο οποίο αναφέρει ότι η επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων είναι θετική. Οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας έχουν συγκεκριμένο αντικείμενο, και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί πως έχουν τον χαρακτήρα οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο πλευρές... Η κατάσταση, αναφορικά με τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, η Κροατία είναι η υποψήφια χώρα που βρίσκεται στην καλύτερη θέση, ακολουθεί η Αλβανία, η δε ΠΓΔΜ, θα πρέπει να καταβάλει σημαντικές προσπάθειες.
Οι αποφάσεις για τις προσκλήσεις για ένταξη στο ΝΑΤΟ δεν πρέπει να θεωρούνται, και δεν είναι δεδομένες. Ενημέρωσα για τις ελληνικές θέσεις και την υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Κοντολίζα Ραις, η οποία μου απηύθυνε πρόσκληση, και συναντήθηκα μ’ αυτήν στις Βρυξέλλες. Τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εξεύρεση αμοιβαίως αποδεκτής λύσεως, ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, επί του θέματος της οριστικής ονομασίας της τελευταίας. Εκτός από το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, το άλλο θέμα που συζητήσαμε με την Αμερικανίδα υπουργό, ήταν οι εξελίξεις στο Κόσσοβο. Η διεθνης κοινότητα, και μαζί η Ατλαντική Συμμαχία, θα πρέπει να καταβάλουν κάθε προσπάθεια, για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.
Είναι μεγάλη η σημασία της συνέχισης της αποστολής και της παρουσίας της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο (Σ.Σ. <Χ>: όπου η Ελλάδα διατηρεί μόνιμα ολόκληρη Ταξιαρχία), στη βάση της απόφασης 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Σερβίας, ζήτησε η ίδια από το ΝΑΤΟ την παραμονή της «Κ-ΦΟΡ» στο Κοσσυφοπέδιο».
<Χ>


Δεν υπάρχουν σχόλια: