Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

"ΠΟΥ-ΓΟΥ-ΓΟΥ-ΜΟΥ", ΓΙΑ ΤΙΣ "ΟΡΧΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΚΕΦΑΛΑ", ΤΗΝ "ΤΡΥΠΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ", ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ

Σε αυτοκινητόδρομο που "Ε-75 Διάδρομος 10" που κατασκευάζει η ελληνική εταιρεία "ΤΕΡΝΑ" στη νότια Σερβία, αναρτήθηκε πινακίδα από τους Σέρβους στα Σέρβικα που λέει προς "Πουγουγουμού (ΠΓΔΜ)".
Αυτό ενόχλησε σφόδρα τις "Ορχιδέες του Βουκεφάλα", οι οποίες διαμαρτυρήθηκαν εντόνως στους Σέρβους με αποτέλεσμα να εισπράξουν την απάντηση  από τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας:
"Η πινακίδα θα παραμείνει ως έχει. Τώρα σας ενοχλεί η πινακίδα, αλλά ότι ψηφίζατε  πρόσφατα υπέρ της ένταξης του Κοσόβου στην UNESCO, εμάς δεν μας ενόχλησε; Είναι καιρός να πάψουμε να δουλεύουμε εναντίον των δικών μας συμφερόντων. Η αλήθεια είναι ότι σας αναγνωρίσαμε με το όνομα "Μακεδονία", αλλά αυτό έγινε από τον Μιλόσεβιτς τη δεκαετία του '90...".
"Τώρα κλωσίστε τ' αυγά σας, εδώ δεν είναι Ελλάδα, είναι Σερβία, εμείς σας ξέρουμε πολύ καλύτερα τι είστε, ένας αχταρμάς Τουρκ-Αλβανών Γύφτων και άλλων Εθνικών μειονοτήτων... Το "Μακεδόνες" σας μάρανε...", είμαστε σίγουροι ότι θα συμπλήρωσε από μέσα στου ο Σέρβος υπουργός εξωτερικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: