Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΟΥΤΕ ΤΑ... "ΜΠΙΜΠΙΣΙ" ΝΑ ΗΤΑΝ!..

Αν δεν ήταν τόσο γελοία όλα αυτά, θα μπορούσαν να βγάλουν και λίγο... γέλιο.
Κοιτάξε με τι σοβαρότητα και... τρόμο, παρουσιάζουν τα ελληνικά ΜΜΕ την κρίση στην "Πατρίδα των Ορχιδέων του Βουκεφάλα", σαν να πρόκειται για μια τεράστια χώρα (παράδειγμα Αυστραλία, ήπειρος), και οι "Όμιλοι" που κάνουν κουμάντο σε όλη την υφήλιο στα "ΜΜΕ", να είναι σκοπιανοί!
Σ' ένα "αυγό" διαμέτρου στη μεγάλη του διάσταση 200 χιλιομέτρων, όπως πολύ εύστοχα είπε ο Τόμι, ένας φίλος από τη Στρώμνητσα.
Να σημειώσουμε με έμφαση, ότι στην Στρώμνητσα ζούσε και ζει, μια πάρα πολύ μεγάλη Ελληνική κοινότητα.

ΤΑ “ΝΕΑ”

Πολιτική κρίση στην ΠΓΔΜ με αποχή της αντιπολίτευσης από τη Βουλή

Στο φόντο ο έλεγχος των ΜΜΕ

Οξύνεται το πολιτικό κλίμα στην ΠΓΔΜ με την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άλλων τεσσάρων μικρότερων κομμάτων να αποχωρήσουν από τη Βουλή, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι για απολυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο διακυβέρνησης, και για απόπειρα ελέγχου όλων των μέσων ενημέρωσης της χώρας μέσω πιέσεων και διώξεων -με φόντο τις εξελίξεις με τον ενημερωτικό όμιλο του Βέλια Ράμκοφσκι..

Η αξιωματική αντιπολίτευση της ΠΓΔΜ, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) υπό τον Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, καθώς και άλλα τρία μικρότερα αντιπολιτευόμενα κόμματα απέρριψαν την Κυριακή έκκληση του προέδρου της Βουλής να επιστρέψει στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Παράλληλα, το αντιπολιτευόμενο αλβανικό κόμμα Νέα Δημοκρατία του Ίμερ Σελμάνι αποφάσισε να αποχωρήσει και αυτό από την Βουλή. Το έτερο αντιπολιτευόμενο αλβανικό κόμμα, το Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών (DPA) του οποίου ηγείται ο Μέντουχ Θάτσι, απέχει από τις εργασίες της Βουλής της ΠΓΔΜ ήδη από τον Αύγουστο του 2009.

Πλέον, το μοναδικό κόμμα από την αντιπολίτευση που παραμένει στη Βουλή είναι το Φιλελεύθερο- Δημοκρατικό Κόμμα του Γιόβαν Μανασίεφσκι, το οποίο έχει τέσσερις βουλευτές.

Η αντιπολίτευση αποχώρησε την Παρασκευή από τη Βουλή κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι για «απολυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο διακυβέρνησης της χώρας».

Επέκρινε ιδιαίτερα την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να ελέγξει όλα τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα, ασκώντας πιέσεις και διώξεις σε ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης που ασκούν κριτική στην κυβερνητική πολιτική.

Το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι δήλωσε ότι με την απόφασή της να αποχωρήσει από τη Βουλή η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση επιδιώκει την υπονόμευση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.

Κατηγόρησε, επίσης, τον Μπράνκο Τσερβένκοφσκι ότι προστατεύει το «οικονομικό έγκλημα» που διέπραξε συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του μέσα ενημέρωσης τα οποία θεωρούνται φίλα προσκείμενα στην αντιπολίτευση.

Πρόκειται συγκεκριμένα για τον όμιλο του Βέλια Ράμκοφσκι, ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του τον μεγαλύτερο σε τηλεθέαση τηλεοπτικό σταθμό στη χώρα -τον Α1- και τρεις ημερήσιες εφημερίδες (Vreme, Spic και Koha e Re).

Την περασμένη εβδομάδα οι δικαστικές αρχές της ΠΓΔΜ έδωσαν εντολή για τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του ομίλου, με αποτέλεσμα να απειλείται η περαιτέρω λειτουργία του.

Ο σταθμός Α1, ως ένδειξη διαμαρτυρίας μεταδίδει τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές του μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

Οι αρχές της ΠΓΔΜ προχώρησαν στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του ομίλου Ράμκοφσκι στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγουν κατά του ομίλου, μετά από στοιχεία που συγκέντρωσαν για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος από εταιρίες που ελέγχονται από τον αναφερόμενο επιχειρηματία.

Ο Β.Ράμκοφσκι και οι 13 ακόμη συνεργάτες και μέλη της οικογένειας του συνελήφθησαν στις 23 Δεκεμβρίου 2010 και από τότε βρίσκονται υπό κράτηση σε φυλακή των Σκοπίων.

Ο ίδιος ο Β.Ράμκοφσκι αρνείται τις κατηγορίες αυτές και αναφέρει ότι η δίωξή του έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα, λόγω της έντονης κριτικής που ασκεί ο Α1 και οι τρεις ημερήσιες εφημερίδες του ομίλου, στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.


Η ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΧΕΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ, "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ":

[Προσωπικά, κάπως αργά το καταλάβαμε τι πρεσβεύει αυτή η εφημερίδα στην Ελλάδα, πριν την πετάξουμε στα σκουπίδια]

Άρνηση αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ για επιστροφή στη Βουλή

Η αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα τρία μικρότερα αντιπολιτευόμενα κόμματα, απέρριψαν την έκκληση του προέδρου της Βουλής, Τράικο Βελιάνοφσκι, να επιστρέψουν στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Παράλληλα και το αντιπολιτευόμενο αλβανικό κόμμα «Νέα Δημοκρατία» του Ίμερ Σελμάνι αποφάσισε σήμερα να αποχωρήσει και αυτό από την Βουλή.

Το έτερο αντιπολιτευόμενο αλβανικό κόμμα, το -"Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» (DPA) του οποίου ηγείται ο Μέντουχ Θάτσι- απέχει από τις εργασίες της Βουλής της ΠΓΔΜ ήδη από τον Αύγουστο του 2009.

Πλέον, το μοναδικό κόμμα από την αντιπολίτευση που παραμένει στη Βουλή είναι το «Φιλελεύθερο- Δημοκρατικό Κόμμα» του Γιόβαν Μανασίεφσκι, το οποίο έχει τέσσερις βουλευτές.

Η αντιπολίτευση αποχώρησε προχθές από τη Βουλή κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι για «απολυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο διακυβέρνησης της χώρας «, ενώ επέκρινε ιδιαίτερα την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να ελέγξει όλα τα ΜΜΕ στη χώρα και ασκεί πιέσεις και διώξεις σε ανεξάρτητα ΜΜΕ που ασκούν κριτική στην κυβερνητική πολιτική.

Το κυβερνών κόμμα «VMRO-DPMNE» του Νίκολα Γκρούεφσκι σημείωσε ότι η αντιπολιτευόμενη «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, με την απόφαση της να αποχωρήσει από την Βουλή, επιδιώκει την υπονόμευση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, ενώ κατηγόρησε τον Μπράνκο Τσερβένκοφσκι ότι προστατεύει το «οικονομικό έγκλημα» που διέπραξε συγκεκριμένος επιχειρηματίας ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του ΜΜΕ τα οποία θεωρούνται φίλα προσκείμενα στην αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: